Feketekert bio homoktövis termékeinket a Biokontroll Hungária (HU-ÖKO 01) ellenőrzi és tanúsítja.

A biogazdálkodás hivatalos megnevezése “ellenőrzött ökológiai gazdálkodás”.

Az ökogazdálkodás nem azt jelenti, hogy a növényeket semmivel sem gondozzuk, és csak hagyjuk maguktól fejlődni. A biogazdálkodás szerves trágyázáson, biológiai növényvédelmen és természetes biológiai ciklusokon alapul. Nem használunk szintetikus műtrágyát, talajjavító és növényvédő szereket.

Árnövelő tényező, hogy jóval munkaigényesebb a hagyományos mezőgazdasághoz képest, hiszen a vegyszerhasználat mellőzését a legtöbb esetben emberi munkával pótoljuk. A növényápolást például 3 hetente kézi és gépi kaszálással végezzük.

Ahhoz, hogy egy termék megkapja a bio vagy más néven öko minősítést, szigorú ellenőrzési és engedélyezési eljárásokon kell átesnie. Ezeket pedig évről évre ellenőrzi a tanúsító szervezet.

Manapság rengeteg káros hatás és anyag éri a testünket, így ha az élelmiszerek közül bioterméket választunk, sok méregtől megkíméljük szervezetünket. A biotermékek nem génmódosítottak, nem tartalmaznak mérgeket és káros anyagokat. A gondos ápolás miatt magas minőségűek, jóízűek és egészségesek.

Ezzel pedig nemcsak saját szervezetünket, hanem a környezetünket, a Földet is védjük.